Fesleğen Domatesli Parpadella

Fesleğen Domatesli Parpadella

Günaydıııııınnn!!! Haydi uyanııııın:) Soğuk insanın içine bir işliyor zımba gibi oluyorsun walla sabah sabah:) Bugün sizlerle çok lezzetli bir fesleğen soslu makarna tarifi paylaşmak istiyorum. Bu tarifin en önemli özelliği fesleğen sosunun özelliği. Hazır ürünler pek kullanmadığımı bilirsiniz. Ancak kendisi ile tanıştım tanışalı Yonca Gıda’nın özellikle domates rendesine kelimenin tam anlamı ile vurgunum. Özelikle her konuda ultra titiz olan annemin favorisidir domates rendesi. Şimdi Yonca Gıda yine bu nefis domateslerini kullanarak çeşitli makarna sosları da çıkardı. Türkiye Aşçılar Federasyonu tarafından da onaylı bir marka olan Yonca Gıda %100 katkısız ve doğal bu soslarla sizlere çeşitli lezzetler sunuyor.

Bildiğiniz gibi domatesin yıllık üretim süresi oldukça kısadır. Tüm yıl boyunca sağlıklı domatesler ve salçalar yiyebilmek için Yonca Gıda’nınürünleri çok doğru bir seçimdir. Manisa’daki fabrikaya gelen domatesler fazla bekletilmeden, havuzlarda ve taşıma kanallarında yıkanıp, seçme ve ayıklaması yapılarak, kaliteyi olumsuz etkileyecek unsurlardan ayrılmaktadır. Yıkanmış, ayıklanmış domatesler hijyen ve sanitasyon kurallarının sağlandığı, modern tesislerin bulunduğu fabrikada otomatik makinelerde  işlenip, pastörize edilip cam ambalajlara alınarak lezzetli ve sağlıklı domates rendeli ürünler elde edilmektedir. İşte makarna sosları da bu lezzetlerden biri. Fesleğenli, kekikli ve acılı.

Ben bu tarifimde Fesleğenli Yonca Makarna Sosu kullandım. İlerleyen günlerde daha farklı tarifler ve farklı lezzetleri de sizlerle paylaşacağım. Özellikle de o nefis turşuları:)

Makarnayı oldum olası çok severim. Tam da diet yapsam mı artık derken olacak iş miydi şimdi bu güzel soslar :)

 

İşte tarifim;

 


Malzemeler

1 paket Pappardelle makarna (istediğiniz çeşit kullanabilirsiniz)

2 yemek kaşığı Yonca Riviera zeytinyağı

3 yemek kaşığı Yonca Fesleğenli Makarna Sosu

3 dal taze fesleğen

3 dal taze fesleğen sapı (Yapraklarını ayıklayınca saplarını da atmıyoruz)

Bolca rendelenmiş parmesan peyniri (üzeri için)

 


Yapılışı

Makarnayı haşlayacağınız tencereye su koyup kaynatın.

Kaynayan suyun içine makarnanızı katıp tuz ve bir tatlı kaşığı kadar sıvıyağ ilave edin.

Makarnanızı yumuşayana kadar haşlayın.

Haşlanan makarnanızın suyunu süzün ve kenara alın.

Bir tavaya zeytinyağınızı koyup üzerine makarna sosunu ekleyin ve 1-2 dakika ezdiğiniz fesleğen sapları ile beraber kavurun.

Isıttıktan sonra ocaktan alıp içinden fesleğen saplarını çıkartın ve içine doğranmış fesleğen yapraklarınızı ilave edin.

Hazırladığınız sosu makarnanız henüz sıcakken üzerine ekleyip, makarna ile sos iyice birbirine karışıncaya kadar karıştırın.

Tabaklara paylaştırın.

Üzerine rendelenmiş parmesan peyniri serpip servis yapın.

 

Afiyet olsun…

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>